Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PO PŻ 2014-2020 podprogram 2019 - efekty

Utworzono dnia 23.12.2020

PODPROGRAM 2019 – efekty

1.    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zawoni z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy z Bankiem Żywności we Wrocławiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.

2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

•    warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
•    skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
•    mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
•    mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju);
•    cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
•    tłuszcze (olej rzepakowy);
•    dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).


2. Pomoc żywnościowa trafiła do 633 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 27 53900 ton żywności;
  • 1 771 paczek żywnościowych;


4. W ramach Podprogramu 2019 dla 81 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
•    edukacji finansowej - 2 spotkania dla  40 uczestników;
•    kulinarnych - 2 spotkania dla 41 uczestników.

 

Zegar

Kalendarz

Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
Sb
Nd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30